شیوه نامه حمایت و تشویق گزارشگران
فساد
بسمه تعالی
مقدمه:
یکی از قویترین ابزارهای مبارزه با فساد، استفاده از توان نظارت مردمی برای کشف تخلفات است. مطابق ماده (71) قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد ، دانشگاه موظف است طبق مقررات این قانون نسبت به حمایت قانونی و تأمین امنیت و جبران خسارت اشخاصی که تحت عنوان گزارش دهنده، اطلاعات خود را برای پیشگیری ، کشف یا اثبات جرم و همچنین شناسایی مرتکب در اختیارمراجع ذی صلاح در دانشگاه قرار می دهند و به این دلیل در معرض تهدید واقدامات انتقام جویانه قرار می گیرند، اقدام نماید، لذا به منظور ترویج فرهنگ مبارزه با فساد اداری و حمایت و تشویق گزارش دهندگان فساد در دانشگاه علوم پزشکی کرمان در برابر آسیبها و تهدیدهای احتمالی، شیوه نامه حمایت و تشویق گزارش دهندگان فساد(سوت زنی) در این دانشکاه به شرح زیرابلاغ
می گردد.
فصل اول:
تعاریف
ماده 1) تعاریف:
1-1 فساد: به استناد ماده(1) قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد (مصوب 7/8/1390) و مستفاد از ماده (2) قانون مجازات اسلامی (مصوب 1/2/1392) فساد در این شیوه نامه عبارت است از: هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعلی که توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی به صورت فردی، جمعی یا سازمانی که عمداً و با هدف کسب هرگونه منفعت یا امتیاز مستقیم یا غیرمستقیم برای خود یا دیگری، با نقض قوانین و مقررات انجام پذیرد، یا ضرر و زیانی را به اموال، منافع، منابع یا سلامت و امنیت عمومی و یا جمعی از مردم وارد نماید. نظیر رشاء، ارتشاء، اختلاس، تبانی، سوءاستفاده از مقام یا موقعیت اداری، سیاسی، امکانات یا اطلاعات، دریافت و پرداختهای غیرقانونی از منابع عمومی و انحراف از این منابع به سمت تخصیصهای غیرقانونی، جعل، تخریب یا اختفای اسناد و سوابق اداری و مالی.
1-2 گزارش: اطلاعات مربوط به فساد مندرج در این ماده که پیش از وقوع یا حین یا پس از آن، توسط «گزارشگر» و از طریق مجاری تعریف شده در بند 4-1 این ماده، به «مرجع پیگیری» موضوع بند 5-1 این ماده واصل شده و یا پس از ارسال آن از طریق سامانه، کد رهگیری دریافت شده است.
3-1 گزارشگر: هر شخص حقیقی یا حقوقی ، اعم از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و واحدهای زیر مجموعه یا عموم مردم و تشکل های مردمی، که به صورت داوطلبانه و با رعایت شرایط این شیوه نامه، اطلاعات مربوط به فساد مندرج در بند ۱-۱ این ماده را گزارش کند.
4-1 مجاری(کانالهای )دریافت گزارش:
سامانه گزارشهای مردمی مبارزه با فساد دانشگاه علوم پزشکی اهواز به نشانی:.
شماره تماس: 061-33333127
شماره پیام گیر: 061-33364434
شماره پیامک: 3000484860
1-5 مرجع پیگیری: کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم که اعضاء آن با حکم رئیس دانشگاه صادر می گردد و در حیطه وظایف و اختیارات احصاء شده و نیز اجرای این شیوه نامه فعالیت خواهد نمود.
اعضاء کمیته:
1- رئیس کمیته سلامت اداری و صیانت از حقوق مردم رئیس دانشگاه
2- معاون توسعه مدیریت و منابع
3- مدیر بودجه دانشگاه
4- مدیر حقوقی دانشگاه
5 - مدیر فناوری اطلاعات، ارتباطات
6- مدیر توسعه سازمان و تحول اداری دانشگاه
7- مدیر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات به عنوان دبیر کمیته
8- مدیر حراست دانشگاه
9- مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه
10- مدیر سرمایه انسانی دانشگاه
11- مدیر امور مالی دانشگاه
12- رئیس هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان
13- مدیر خدمات پشتیبانی و رفاهی
14- دعوت از کارشناسان درمانی، بهداشتی، آموزشی، غذا و دارو، پژوهشی، دانشجوئی و سایر واحدهای زیر مجموعه دانشگاه حسب موضوع و بدون حق رای
15- دو نفر بازرس ویژه در امور سلامت اداری به انتخاب کمیته
تبصره: جلسات با حضور نصف اعضاء به علاوه یک رسمیت پیدا خواهد کرد.
1-6 مرجع تحقیق: بازرسان کمیته سلامت اداری: منظور بازرس معتمد و متخصص موضوع تبصره یک ماده (27) قانون مدیریت خدمات کشوری می باشد.
ناظر ارشد: بازرس منتخب مدیریت بازرسی دانشگاه که از طریق وزارت ابلاغ بازرس ماده (91) قانون مدیریت خدمات کشوری را دارا می باشند.
1-7 مرجع رسیدگی: مدیریت بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی اهواز
تبصره: حسب مورد مرجع رسیدگی یکی از مراجع قضائی یا شبه قضائی، مجتمعاً یا منفردا (هیأت های بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان و یا مراجع قضایی بیرونی) می باشد.
1-8 کارگروه احراز: کارگروهی شامل مدیر حراست ،امور مالی، مدیر حقوقی، مدیر بازرسی وناظر ارشد
1-9 گزارش موثق: گزارشی است که پس از رسیدگی و بررسی توسط مرجع رسیدگی از بین گزارشهای واصله، صحت آن احراز شده و به اثبات برسد، مستند تشخیص داده میشود.
فصل دوم:
حمایت و تشویق
ماده 2 اهداف شیوه نامه:
1- -تهیه شیوه و مسیری هموار جهت ترویج و اجرای سوت زنی و اطلاع رسانی به مجاری حقوقی و قانونی دانشگاه
2-ایجاد فضای امن برای افرادی که اقدام به سوت زنی و گزارش دهی میکنند.
3-ایجاد فضای ناامن برای افراد خاطی و جلوگیری از سوءاستفاده از جایگاهی که دراختیار دارند.
4-سالم سازی اجتماعی و رفع معضلات اخلاقی و اجتماعی
5-جلوگیری از تضییع حقوق افراد در جامعه
6-جلوگیری از رشد ضد ارزشها و ارتقاء ارزشها در جامعه
7- -کشف فساد از ریشه ، مبارزه با آن و جلوگیری از رشد آن
ماده 3 هویت گزارشگر: بمنظور حفظ امنیت گزارشگران، آنها می توانند در دو حالت زیر اقدام به ارسال گزارش نمایند.
الف) گزارشگر اطلاعات مربوط به هویت خود را در گزارش قید کرده که در این حالت اولا از میان ارکان فرآیند سوت زنی دانشگاه، فقط «مرجع پیگیری» به آن اطلاعات دسترسی داشته و گزارشگر برای سایر ارکان، همچنان ناشناس باقی می ماند و ثانیا افشای این اطلاعات درطول فرآیند سوت زنی، جز در مواردی که خود گزارشگر صراحتا رضایت دهد، ممنوع است.
ب) گزارشگر اطلاعات هویتی خود را به همراه گزارش ارسال نکرده و بدیهی است که هیچ یک از ارکان از هویت وی مطلع نمی شوند. (حالت ناشناس)
تبصره ۱: اطلاعات مربوط به هویت گزارشگر، اطلاعات محرمانه محسوب و مشمول مقررات قانون مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری دولتی مصوب 29/01/1353 میشود.
تبصره ۲: حمایت ها و تشویق های این دستورالعمل، مشمول گزارشگرانی است که با ثبت مشخصات هویتی خود، اقدام به ارسال گزارش نموده اند. گزارشگران «ناشناس» نیز در هر مرحله از فرآیند سوتزنی و حتی پس از به سرانجام رسیدن پرونده و در آستانه تعیین پاداش، می توانند با ارائه اطلاعات مربوط به هویت خود، از حالت ناشناس خارج شده و مشمول حمایت ها و تشویق های این شیوه نامه شوند.
3-1 کلیه واحدهای زیرمجموعه دانشگاه موظفند نسبت به حمایت قانونی و تأمین امنیت و جبران خسارت اشخاصی که تحت عنوان مخبر یا گزارش دهنده، اطلاعات خود را برای پیشگیری، کشف یا اثبات جرم و همچنین شناسایی مرتکب، در اختیار مراجع ذی صلاح قرار می دهند (به محض اطلاع از وجود مفسده) و به این دلیل در معرض تهدید و اقدامات انتقام جویانه قرار میگیرند، اقدام نماید. به استناد ماده (17) قانون ارتقاء سالمت نظام اداری و مقابله با فساد (مصوب 29/02/1390) اقدامات حمایتی از گزارش دهندگان عبارتند از:
الف): عدم افشای اطلاعات مربوط به هویت ، مشخصات خانوادگی، محل سکونت یا فعالیت گزارش دهندگان (اعم از کارمندان و غیرکارمند)، مگر در مواردی که مرجع رسیدگی کننده به لحاظ ضرورت شرعی یا محاکمه عادله و تأمین حق دفاع متهم افشای هویت آنان را الزام بداند.
ب): فراهم آوردن موجبات انتقال برای گزارش دهندگان شاغل دردستگاههای مشمول ماده (2) این شیوه نامه با درخواست آنان به محل مناسب دیگر به گونه ای که موجب تقلیل حقوق، مزایا، گروه شغلی و حقوق مکتسبه مستخدم نشود.
ماده4 امنیت شغلی واقدامات تلافی جویانه: هرگونه رفتار تبعیض آمیز، تنبیهی یا تلافی جویانه ازسوی کلیه مدیران و کارکنان واحد های زیر مجموعه دانشگاه مشمول این شیوه نامه، علیه گزارشگر، از جمله اخراج، تعلیق از کار، قطع با کاهش حقوق یا مزایا، محروم شدن از ارتقاء شغلی، تنزل رتبه یا شغل یا گروه، تغییر اجباری محل کار یا جایگاه شغلی، معرفی به کارگزینی به عنوان فرد مازاد بر احتیاج، بازخرید کردن، بازنشسته نمودن پیش از موعد، تغییر وضعیت، جابه جایی، ارزشیابی غیرمنصفانه، لغو قرارداد و یا مزاحمت، ارعاب یا تهدید به یکی از موارد فوق و سایر تبعیض ها و اقدامات تلافی جویانه احتمالی ممنوع بوده و گزارشگر در چنین شرایطی تحت حمایتهای این شیوه نامه قرار می گیرد.
4-1: جبران صدمات و خسارات جسمی یا مالی (اعم از کارمند و غیر کارمند) در مواردی که امکان جبران فوری آن از ناحیه وارد کننده صدمه یا خسارت ممکن نباشد.در این صورت دانشگاه جانشین زیان دیده محسوب می شود و می تواند خسارت پرداخت شده را مطالبه نماید.
4-2: هرگونه رفتار تبعیض آمیز از جمله اخراج، بازخرید کردن، بازنشسته نمودن پیش از موعد، تغییر وضعیت، جابجایی،ارزشیابی غیرمنصفانه، لغو قرارداد، قطع یا کاهش حقوق و مزایای مخبر(کارمند) گزارش دهنده و منبعی که اطلاعات صحیحی را به مقامات ذیصلاح قانونی منعکس می نمایند،ممنوع است.
4-3: هر گونه اخلال در خدمت رسانی به گزارش گران فساد و یا پیگرد قانونی آنان(اعم از کارمند و غیر کارمند) ممنوع است.
4-4: بازرسان سلامت اداری و کلیه واحدهای مرتبط باید از افشاء اطلاعات مربوط به هویت، شغل و محل اشتغال و سکونت مراجعان(شخص حقیقی و حقوقی) و افراد گزارش دهنده تخلفات خوداری نمایند.
درصورت ارجاع پرونده به مراجع قضایی، افشای هویت مخبرین و شهود تابع قوانین و مقررات مربوطه خواهد بود.
4-5: انتشار هرگونه اطلاعات محرمانه و اطلاعات شخصی افراد توسط گزارشگران فساد ممنوع می باشد.
تبصره1: بازرسان سلامت اداری مکلفند به محض اطلاع از وجود مفسده ، مطابق فرایند ماده (2) این شیوه نامه اقدام نمایند.
تبصره 2: وظیفه ی اعلام وقوع اقدامات تلافی جویانه و درخواست حمایت، برعهده ی گزارشگر و وظیفه ی تشخیص وقوع یا عدم وقوع این اقدامات، بمنظور برقراری حمایت ها، برعهده «کارگروه احراز» است.
تبصره 3: در مواجهه با اقدامات تلافی جویانه، به تشخیص و صلاحدید کارگروه احراز، برخی حمایت ها نظیر موارد زیر می تواند برای گزارشگر فراهم شود: جبران خسارات مالی یا جسمی وارده به گزارشگر، انتقال محل خدمت گزارشگر شاغل در دستگاههای مشمول این شیوه نامه به محل مناسب دیگر، معرفی وکیل یا مشاور حقوقی به گزارشگر بدون هزینه مالی برای وی و با مساعدت امور حقوقی درصورت نیاز وی به حمایت قضایی و دیگر موارد مشابه.
تبصره4: اشخاص فوق در صورتی مشمول اقدامات حمایتی میشوند که اطلاعات آنها صحیح و اقدامات آنان مورد تائید مراجع ذیصلاح باشد. تشخیص اطلاعات صحیح با ارائه مدارک مثبته و طرح در کمیته سلامت اداری و تائید کمیته احراز می باشد
ماده5 تشویق وپاداش: برای گزارشگرانی که گزارش آنها طبق این شیوه نامه منتهی به اثبات وقوع فساد و صدور رأی قطعی محکومیت و یا به هر نحوی منجر به عایدی مالی برای سازمان شود، حسب مورد دو دسته اقدامات تشویقی تعریف می شود:
الف) پاداش نقدی: پرداخت وجه نقد به افرادغیر کارمندان دانشگاه علوم پزشکی کرمان، متناسب با نوع، میزان و اثرات فساد به پیشنهاد کمیته و تایید رئیس دانشگاه ازمنافع مکتسبه ناشی از کشف فساد گزارش شده یا منابع در (حداقل ده میلیون ریال و حداکثر دویست میلیون ریال) به افشاء کنندگانی که اطلاعات خود را برای پیشگیری، کشف یا اثبات جرم و همچنین شناسایی مرتکب در اختیار بازرسی دانشگاه قرار می دهند.
ب) تشویق غیرنقدی: در صورتی که گزارش دهنده از کارمندان دانشگاه علوم پزشکی باشد، به پیشنهاد کمیته احراز و تائید رئیس دانشگاه حسب مورد مشمول یک یا هر دو مورد از موارد تشویقی ذیل می شوند:
1- اعطای تقدیرنامه توسط ریاست دانشگاه
2- پراخت یکماه حقوق و مزایا
3- اختصاص امتیاز ویژه برای گزارشگران فساد(گزارش های تائید شده) در معرفی کارمند نمونه
4- اولویت گزارشگران فساد در انتصاب به مشاغل مدیریتی در صورت داشتن شرایط و پس از طرح در کمیته اجرایی مهندسی مشاغل
تبصره1: به افراد گزارش دهنده غیرکارمند دانشگاه ، تقدیرنامه از سوی رییس دانشگاه اعطا می شود.
تبصره2: درصورت عدم بازگشت عایدی مالی به منابع عمومی، علیرغم صحت گزارش و احراز و اثبات فساد (مثلا در مواردی که به موجب گزارش، از فسادی پیشگیری شده و یا یک گلوگاه فساد توسط گزارشگر معرفی شده است) به تشخیص کارگروه احراز، گزارشگر میتواند از پاداش های غیرنقدی موضوع این ماده و همچنین یک هدیه ی نقدی به میزانی که کارگروه احراز تعیین می کند و پس از تائید ریاست دانشگاه، بهره مند شود.
تبصره3: در صورتی که مرجع صدور رأی، منافع مادی حاصله از رسیدگی های صورت گرفته را در انتهای رأی تصریح نکند، این امر بر عهده کمیته احراز خواهد بود
ماده6 دامنه شمول حمایت ها: گزارشگر از لحظه ارسال گزارش تحت حمایتهای این شیوه نامه قرار میگیرد و حتی اگر نهایتا به هر دلیلی، فساد اعلام شده توسط وی در گزارش، احراز و اثبات نشود اما قرائنی مبنی بر مطابقت گزارش با واقعیت یا صحت مفادی از آن وجود داشته باشد، گزارشگر همچنان مشمول حمایت های این دستورالعمل، به استثناء پاداش های نقدی (موضوع ماده ۵) خواهد بود.
تبصره ۱: گزارشگران درصورتی تحت حمایت های این شیوه نامه قرار می گیرند که اولین منبع گزارش ارسالی به شمار رفته و همچنین اطلاعات و اقدامات آنها مورد تأیید کارگروه احراز بوده و در طول تحصیل اطلاعات و ارسال گزارش خود، مرتکب هیچ گونه تخلف یا جرمی نشده باشند.
تبصرہ۲: هرگونه اظهار خلاف واقع و ارائه اسناد غیرواقعی در گزارش، که موجب تضییع حقوق قانونی دولت یا شخص ثالث گردد، نه تنها گزارشگر را از شمول حمایتهای این شیوه نامه خارج می کند، که به استناد ماده ۲۴ قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد (مصوبه07/08/1390 ) و سایر قوانین موضوعه، جرم محسوب شده و قابل پیگرد است.
ماده7 پیگرد متخلفان: هر شخص یا مقامی که به موجب این شیوه نامه مسؤولیت برقراری حمایت های موضوع شیوه نامه یا طی مراحلی از فرآیند رسیدگی به گزارش را برعهده دارد، اگر از انجام وظیفه خود امتناع ورزد و یا به هر نحوی مانع از برقراری این حمایتها شود و همچنین هرفردی که از نظر کارگروه احراز مرتکب اقدامات تلافی جویانه مندرج در ماده۴ این شیوه نامه شناخته شود، متخلف از شیوه نامه حاضر قلمداد شده و کارگروه احراز مکلف است وی را جهت پیگرد قانونی، به فراخور سطح تخلف، به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان معرفی نماید.
تبصره1: مدیریت حقوقی دانشگاه مکلف است در ارتباط با آن دسته از دعاوی که در مقام انجام وظایف قانونی علیه بازرسان موضوع ماده (91) قانون مطرح میشود؛ مطابق ماده (88) قانون و آیین نامه حمایت حقوقی و قضایی از کارکنان و ماموران دستگاه های اجرایی و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی آسیب دیده از اقدامات دولت ها و مراجع داخلی و خارجی موضوع تصویب نامه هیأت وزیران، نسبت به ارائه حمایتهای حقوقی اقدام نمایند.
تبصره2: در صورتیکه بازرسان حین انجام وظایف موضوع ماده (91) قانون و این دستورالعمل در معرض تهدید یا اقدامات انتقام جویانه قرار گیرند، مدیریت بازرسی و ناظر ارشد مکلف است موضوع را در اسرع وقت پیگیری و ضمن اتخاذ تدابیر و تمهیدات قانونی لازم، حسب ضرورت مراتب را به ریاست دانشگاه گزارش نماید.
تبصره3: هرگونه اظهار خلاف واقع و نیز ارائه اسناد و مدارک غیرواقعی که موجب تضییع حقوق قانونی دولت یا شخص ثالث گردد به استناد ماده(24) قانون ارتقاء سلامت اداری و مقابله با فساد (مصوب 29/02/1390) و سایر قوانین موضوعه جرم محسوب و قابل پیگرد است.
ماده8 : آموزش وترویج: مرجع پیگیری مکلف است در راستای حسن اجرای این شیوه نامه، با همکاری مدیریت توسعه سازمان و تحول اداری، نسبت به آموزش و ترویج سوت زنی و اصول و قواعد آن و احیاء امر به معروف و نهی از منکر و تقویت احساس مسئولیت اجتماعی بپردازد، این مهم می تواند به صورت تولید محتوای انگیزشی با آموزشی باشد.
فصل سوم:
فرایند رسیدگی
ماده9 دریافت وارجاع گزارش: گزارش واصله در خصوص تخلفات موضوع ماده (91) قانون مدیریت خدمات کشوری از راه های مختلف به بازرس سلامت اداری ارجاع می شود و بازرس موظف است حداکثر تا 10 روز کاری نسب به بررسی صحت و سقم گزارش اقدام نموده و پس از احراز تخلف و تایید مقام مافوق ، گزارش آن را به ناظر ارشد (مطابق فرمت مندرج در شیوه نامه) ارسال نماید. (بازرس مکلف است در صورت عدم احراز تخلف نیز مراتب را به ناظر ارشد گزارش نماید).مسئولیت دریافت، ارزیابی اولیه و ارجاع گزارشها برعهده «مرجع پیگیری» می باشد. این مرجع بعنوان تنها مرجع پذیرنده ی گزارش، پس از دریافت به تشخیص خود و با شاخصهایی نظیر وجود مستندات یا ادله، مرتبط بودن با مصادیق فساد و دستگاههای مشمول تعریف شده در شیوه نامه به ارزیابی اولیه و کلی گزارش پرداخته و در مورد آن تصمیم گیری می کند . تصمیم بر ارجاع به مرجع تحقیق، متناسب با سطح و درجه ی اهمیت و اولویت گزارش به مرجع تحقیق ارجاع می شود..
9-1- ناظر ارشد مؤظف است مراتب را به مدیر بازرسی دانشگاه اعلام نماید تا دستور اعمال مجازات متخلف و یا ارجاع به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان صادر شود.
9-2- هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان موظف است بررسی تخلف را در اسرع وقت انجام و رای صادره را به مراجع ذی ربط و مدیریت بازرسی دانشگاه ارسال نماید.
9-3- مدیر بازرسی مکلف است موضوع را در دستور کار کمیته قرار دهد تا نسبت به تشویق و یا حمایت گزارش دهنده فساد اقدام گردد.
9-4- گزارش انجام سایر مفاسد اداری مندرج در ماده(8) قانون رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان که از طریق گزارشگران فساد دریافت می شود، توسط مدیر بازرسی برای رسیدگی به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان ارسال می گردد تا مطابق بند های (3) و (4) این ماده اقدام شود.
ماده10: تحقیق وبررسی: وظیفه تحقیق و بررسی حول گزارش و صحت سنجی اطلاعات دریافتی، برعهده ی «مرجع تحقیق» است. هریک از لایه های این مرجع، متناسب با اولویت تعیین شده توسط مرجع پیگیری، ۱۰ یا ۲۰ روز کاری برای بررسی و ارائه نتیجه ی و پاسخ به مرجع پیگیری مهلت دارند.
ماده11: رسیدگی وصدور رای: مبنای نهایی تشخیص وقوع جرم یا تخلف، آرای قطعی صادرشده ازسوی هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری و تعقیب کیفری (موضوع بند۷ ماده ) این دستورالعمل است. در صورت صدور رأی برائت، پرونده مختومه و مراتب به اطلاع گزارشگر می رسد و درصورت اثبات وقوع فساد و صدور رأی محکومیت، «کارگروه احراز» با استناد به رأی صادره و طبق مفاد ماده۵ این شیوه نامه، به تعیین و تمهید اقدامات تشویقی برای گزارشگر مبادرت می ورزد.
تبصرہ : پس از صدور رأی نهایی، مرجع پیگیری درصورت امکان و لزوم، می بایست به تدوین یافته های ساختاری پرونده، ناظر به شناسایی گلوگاه های فساد و تخلف و پیشگیری از موارد مشابه و ارائه پیشنهادات اصلاحی برای بهبود فرآیندهای دستگاه های تابعه اقدام نماید.
ماده12: سازوکار اعتراض گزارشگر: گزارشگر پس از دریافت بازخورد از مرجع پیگیری در هر مرحله از فرآیند رسیدگی، حق اعتراض به نتیجه اعلامی، مبنی بر عدم احراز فساد یا عدم اختصاص پاداش یا حمایت را داراست. مرجع این اعتراض در گام اول «مرجع پیگیری»، در گام دوم «کارگروه احراز» و نهایتا درصورت عدم اقناع گزارشگر، در گام سوم «هیئت منصفه»ای متشکل از سه نماینده از کارگروه احراز و نماینده ریاست دانشگاه فصل الخطاب می باشد..
ماده 13 تکلیف دریافت کنندگان گزارشها:
1- حفظ امانت و رازداری
2- عدم افشای گزارش دهنده
3- تخصیص فضاهای امن جهت دریافت و حفظ گزارشها با اولویت دریافت گزارش ها از طریق غیر حضوری جهت جلوگیری از آسیب های احتمالی به گزارشگران فساد(ازجمله سامانه پیامکی، سایت و تلفن گویا) مطابق ماده (1) شیوه نامه .
4- تحقیق و بررسی گزارشهای دریافتی تا رسیدن به نتیجه با دقت و کارشناسی های لازم
5- فرهنگ سازی در زمینه گزارشگری فساد و تبیین آثار مثبت در جامعه و اصلاحات مبتنی برآن
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: